Gulasz grzybowy z boczkiem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • boczek wędzony - 300 gramów
  • Naturalnie smaczne Gulasz Knorr - 1 opakowanie
  • marchewka - 1 sztuka
  • boczniaki - 150 gramów
  • pieczarki - 100 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • olej - 2 łyżki
  • woda - 300 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę, marchewkę i boczek pokrój w kostkę. Pieczarki pokrój na połówki, a boczniaki w mniejsze kawałki.
  2. W szerokim rondlu zacznij smażyć boczek. Gdy tłuszcz dobrze się wytopi, dodaj cebulę, czosnek i grzyby. Smaż, aż będą rumiane.
  3. Teraz dodaj marchew, wlej 300 ml wody i dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz. Całość wymieszaj.
  4. Gulasz duś około 15 minut, aż zgęstnieje. Takie danie podane z ziemniakami może stanowić pełnowartościowy obiad.