Gulasz po węgiersku z mięsem wołowym
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso wołowe udziec - 500 gramów
  • Fix Gulasz węgierski Knorr - 1 opakowanie
  • boczek wędzony - 250 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • Kminek z Polski Knorr - 1 łyżeczka
  • Tymianek z Polski Knorr - 1 łyżeczka
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • ziemniaki średnie - 3 sztuki
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 5 łyżek
  • czerwone wino - 200 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Mięso oczyść z błon i pokrój w kostkę. Boczek pokrój w paski.
  2. Cebulę obierz i pokrój w niewielką kostkę. Czosnek obierz i posiekaj. Zeszklij na patelni, dodaj mięso i boczek, podsmaż całość 10 min.
  3. Dodaj wino, Fix Knorr i tymianek. Duś pod przykryciem.
  4. Paprykę pokrój w kostkę i przesmaż na patelni. Dodaj do gulaszu. Gotuj 40 min.
  5. Ziemniaki obierz i pokrój w grubą kostkę, dodaj do gulaszu i duś ok. 15 min., aż mięso i ziemniaki zmiękną. Podawaj bardzo gorące.