Gulasz węgierski z ziemniakami
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso wołowe - 600 gramów
  • papryka czerwona - 2 sztuki
  • papryka zielona - 2 sztuki
  • cebula - 2 sztuki
  • ziemniaki - 4 sztuki
  • marchewki - 2 sztuki
  • olej rzepakowy - 50 mililitrów
  • Papryka słodka z Hiszpanii Knorr - 2 łyżki
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 3 sztuki
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 1 sztuka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • Kminek z Polski Knorr - 1 łyżka
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w kostkę około 1 cm grubości, cebule, paprykę, marchewkę i ziemniaki pokrój w mniejszą kostkę około 0,5 cm.
  2. W garnku rozgrzej olej, podsmaż na nim mięso. przełóż je na bok. W tym samym garnku podsmaż warzywa, dodaj na powrót mięso.
  3. Do garnka dodaj paprykę kminek, majeranek, pieprz, smaż chwilę. Dodaj koncentrat pomidorowy i smaż kolejną minutę. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, dodaj około 600 ml wody doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj do momentu, aż mięso będzie miękkie.