Kaczka z cytryną

Składniki:

  • kaczka - 1 sztuka
  • Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr - 1 sztuka
  • cebula - 2 sztuki
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • tymianek - 1 łyżeczka
  • majeranek - 1 łyżeczka
  • sok i skórka z cytryny - 1 sztuka
  • olej - 1 szklanka

Sposób przygotowania:

  1. Czosnek i cebulę pokrój w plasterki.
  2. Olej wymieszaj z sokiem cytryny oraz 1 szklanką wody. Zalej tym cebulę i czosnek, dodaj Marynatę do kurczaka Knorr, tymianek i majeranek.
  3. Kaczkę pokrój na porcje i włóż do marynaty. Odstaw w chłodne miejsce na ok 2 h.
  4. Po upływie tego czasu gotuj kaczkę w marynacie do miękkości.
  5. Następnie wyjmij porcje kaczki a sos przecedź.
  6. Porcje kaczki wyłóż na talerze polej sosem i posyp startą skórką z cytryny.