Kanapka a la hamburger z kotletem mielonym
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kajzerki z sezamem - 5 sztuk
  • mięso mielone wołowe - 300 gramów
  • Przyprawa do mięsa mielonego Knorr - 1 opakowanie
  • liście sałaty - 4 sztuki
  • pomidor - 1 sztuka
  • ogórki konserwowe - 4 sztuki
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 50 mililitrów
  • bułka tarta - 3 łyżki
  • jajko - 1 sztuka
  • Sos Hellmann's Samba - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Mięso wołowe dopraw do smaku, mieszając je z Przyprawą do mięsa mielonego Knorr, co sprawi, że będzie wyraziste w smaku. Dodaj jajko oraz jedną namoczona i odciśniętą z nadmiaru wody bułkę. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. .
  2. Z powstałego farszu uformuj kotlety. Obtocz je w bułce tartej, a następnie usmaż na rozgrzanej Ramie Smaż jak szef kuchni. Smaż na złoty kolor z obu stron. Usmażone kotlety podlej kilkoma łyżkami wody i podduś na patelni pod przykryciem, aby mięso doszło w środku. Kotlety odstaw na bok do ostygnięcia.
  3. Bułkę przekrój na pół i posmaruj sosem Hellmann’s. Na wierzch bułki ułóż plaster sałaty, plaster pomidora i kawałek ogórka. Całość przykryj przekrojonym wzdłuż kotletem i nakryj kolejną warstwą bułki. Kanapkę zawiń w pergamin zakręcając boki jak w cukierku.