Kanapka na drugie śniadanie z kurczakiem i surówką „colesław”
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 2 sztuki
  • chleb orkiszowy lub wieloziarnisty, kromki - 4 sztuki
  • Sos Hellmann's Czosnkowy z jogurtem - 2 łyżki
  • Ketchup Hellmann's Pikantny - 1 łyżka
  • biała kapusta - 0.25 sztuk
  • Przyprawa do złotego kurczaka Knorr - 1 opakowanie
  • Rama Classic
  • marchewka - 0.5 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Pierś z kurczaka przekrój wzdłuż na pół aby filety były cieńsze, oprósz przyprawą Knorr i usmaż lub upiecz aż mięso będzie odpowiednio wysmażone i soczyste.
  2. Kapustę poszatkuj, marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach i wymieszaj wszystko z sosem i ketchupem Hellmann's.
  3. Kromki chleba posmaruj margaryną Rama – dzięki temu chleb się nie rozmoczy. Nałóż surówkę z kapusty.
  4. Na wierzchu ułóż mięso pokrojone w cienkie plastry. Kanapkę przykryj drugą kromką posmarowanego chleba.