Kanapka z kurczakiem i warzywami
  • 30 minut
  • 5 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 5 sztuk
  • Przyprawa do kurczaka po prowansalsku Knorr - 1 opakowanie
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
  • bagietka lub ciabatta - 5 sztuk
  • woda - 1 łyżka
  • pomidor - 2 sztuki
  • ogórek - 1 sztuka
  • sałata - 3 listków
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • Majonez Hellmann's Babuni - 3 łyżki
  • oliwki czarne - 10 sztuk
  • olej - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Mięso oczyść z błon i rozbij lekko tłuczkiem, aby miało grubość nie większą niż 2 cm.
  2. Przyprawę do kurczaka po prowansalsku Knorr wymieszaj z olejem, łyżką wody i natrzyj nim mięso. Smaż mięso na patelni około 10 minut, odwracając je co jakiś czas.
  3. Ogórki, oliwki, cebulę i pomidory pokrój w plastry. Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze liście.
  4. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's.
  5. Usmażone mięso wyjmij ostrożnie z torebek i pokrój w plastry.
  6. Bagietkę przekrój wzdłuż na pół. Posmaruj w środku obie części sosem majonezowym.
  7. Najpierw połóż liście sałaty, następnie kawałki mięsa i na końcu pomidory, cebulę, ogórki i oliwki. Całą kanapkę zepnij wykałaczkami i podawaj, np. na drugie śniadanie.