Kanapka z pieczonym kurczakiem i warzywami
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

    pieczony kurczak
  • pierś z kurczaka - 200 gramów
  • oliwa z oliwek - 1 łyżeczka
  • Przyprawa do mięs Knorr - 0.5 łyżeczek
  • na kanapkę
  • pieczywo razowe, kromka - 2 sztuki
  • chrzan - 1 łyżeczka
  • wybrane kiełki - 2 łyżeczki
  • czerwona papryka - 0.5 sztuk
  • orzechy włoskie - 8 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C z termoobiegiem. Oliwę połącz z majerankiem i przyprawą do mięs. Mieszanką natrzyj mięso.
  2. Zawiń w folię aluminiową i piecz przez 20 minut. Po tym czasie odstaw do wystygnięcia. Możesz przygotować mięso dzień wcześniej i wstawić je do lodówki.
  3. Pieczywo posmaruj chrzanem. Kurczaka pokrój w plastry. Ułóż na pieczywie.
  4. Udekoruj kiełkami, papryką i orzechami.