Karp faszerowany po żydowsku z kopytkami
  • 60 minut
  • 8 osób
  • Średnie

Składniki:

  • karp - 2 kilogramy
  • Francuska zupa cebulowa Knorr - 1 opakowanie
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
  • filety białej ryby - 1 kilogram
  • ubite jajka - 3 sztuki
  • drobno posiekana cebula - 3 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Posiekaj drobno filety i cebulę. Podsmaż cebulę na oleju na brązowo. Dodaj do posiekanej ryby razem z jajkami, wymieszaj.
  2. Wypatrosz rybę, rozetnij wzdłuż kręgosłupa, wyjmij kręgosłup, skrzela, oskrob z łusek, umyj i wytrzyj. Posyp przyprawą Knorr z wierzchu i wewnątrz.
  3. Napełnij farszem i zaszyj. Owiń rybę w gazę.
  4. Sos przygotuj z zupy Knorr według przepisu na opakowaniu. Rybę włóż do wrzącego sosu. Garnek musi być odpowiednio duży. Gotuj na bardzo małym ogniu 45 minut.
  5. Rybę pozostaw do ostygnięcia w sosie, następnie wstaw do lodówki lub w chłodne miejsce.
  6. Przed podaniem odwiń z gazy i pokrój w plastry. Podawaj z sosem, kopytkami i gotowanymi warzywami.