Kasza jaglana smażona z warzywami
  • 40 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kasza jaglana - 200 gramów
  • bakłażan - 1 sztuka
  • cebula - 2 sztuki
  • cukinia - 1 sztuka
  • papryka żółta - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • mała papryczka chili - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • puszka pomidorów pelati - 1 sztuka
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 3 łyżki
  • Naturalnie smaczne Lasagne Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę ugotuj według wskazówek producenta.
  2. Posiekaj czosnek i chili.
  3. Bakłażana, cukinię, cebulę i paprykę pokrój w kostkę o grubości 2 cm na 2 cm. Wszystkie warzywa pomieszaj z Ramą i ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Warzywa piecz w temperaturze 190 stopni przez około 30 minut.
  4. Po tym czasie warzywa przełóż do garnka, dodaj pomidory z puszki, wsyp Knorr do lasagne, który doda smaku potrawie i nada jej odpowiedniej konsystencji. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj 2- 3 minuty. Warzywny gulasz podawaj z kaszą jaglaną.