Kaszotto z indykiem
  • 40 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pęczak - 200 gramów
  • piersi z indyka - 200 gramów
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak - 4 łyżki
  • cebula - 1 sztuka
  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • seler naciowy, pokrojony w kostkę - 100 gramów
  • marchewka pokrojona w kostkę - 150 gramów
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • suszone grzyby - 100 gramów
  • ser parmezan - 60 gramów
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 2 sztuki
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 3 ziarna
  • Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr - 4 ziarna
  • Mieszanka ziół i przypraw Zioła prowansalskie Knorr - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. W odpowiednim garnku na rozgrzanej Ramie podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany czosnek, seler, marchew oraz suszone grzyby.
  2. Wsyp kaszę, dodaj ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, całość zalej około 500 ml wody.
  3. Dodaj pokrojone w kostkę piersi z indyka i kostkę rosołową Knorr. Wszystko razem gotuj, aż kasza wchłonie całą wodę stając się miękka. W miarę potrzeby dodaj więcej wody. Konsystencja kaszotto powinna być delikatnie płynna. Na koniec całość dopraw tartym parmezanem i ziołami prowansalskimi.