Kieszonki z żółtym serem i oliwkami
  • 45 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka - 1 sztuka
  • oliwki bez pestek - 6 sztuk
  • tarty ser żółty - 2 łyżki
  • kuskus - 150 gramów
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
  • Przyprawa do wieprzowiny Knorr - 2 łyżki
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Pierś opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i podzielić na dwie części. Każdą część naciąć w poprzek tak aby utworzyć kieszonkę- uważać aby nie przeciąć. Do kieszonki włożyć pokrojone w obrączki oliwki i starty ser żółty. Kieszonkę spiąć wykałaczkami by nie wypłynęła jaj zawartość w czasie smażenia.
  2. Mięso obficie posypać przyprawą do mięs Knorr i czosnkiem w Mini kostkach. Smażyć na oleju- najpierw pod przykryciem, a gdy mięso się zetnie zwiększyć ogień i zrumienić ze wszystkich stron.
  3. Kuskus zalać gorącą wodą z rozpuszczony Bulion na włoszczyźnie Knorr (2x większa objętość wody niż kuskusu) i przykryć pokrywką, aby kuskus wchłonął wodę. Kieszonki podawać ciepłe z kuskusem.