Kotlety mielone z oliwkami mego Taty

Składniki:

  • mięso mielone drobiowe lub wieprzowe - 0.5 kilogramów
  • Fix Kotlety mielone Knorr - 1 sztuka
  • oliwki - 50 gramów
  • olej (do smażenia) - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Mięso mielone lekko zmiksuj albo dwukrotnie zmiel w maszynce do mielenia mięsa.
  2. Oliwki pokrój na drobne kawałki. Mięso wymieszaj z oliwkami.
  3. Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami.
  4. Z uzyskanej masy uformuj kuleczki.
  5. Rozgrzej olej na patelni, po czym wyłóż na nią kuleczki i smaż ze wszystkich stron na małym ogniu. Gotowe kotleciki możesz podawać zarówno na ciepło z ziemniakami bądź ryżem, jak i na zimno, jako przekąskę.