Kotlleciki drobiowo warzywne
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • nogi z kurczaka - 4 sztuki
  • marchew - 1 sztuka
  • pieczarki - 8 sztuk
  • średnia pietruszka - 1 sztuka
  • starty żółty ser - 6 łyżek
  • bułka tarta - 2 szklanki
  • zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
  • mała cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • olej do smażenia - 1 szklanka
  • Bulionetka drobiowa Knorr - 2 sztuki
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. W 2 litrach wody rozpuszczamy bulionetki. Do bulionu dodajemy mięso, posiekane warzywa i gotujemy na małym ogniu około 1,5 godziny.
  2. Mięso obieramy z kości i mielimy z warzywami na grubych oczkach. Dodajemy ser, zioła i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy z farszu coś na kształt krokieta i panierujemy w bułce wymieszanej z kosteczką czosnkową.
  3. Smażymy na złoto ze wszystkich stron. Ja podałam do nich sos tzatziki.