Krem z marchewki z curry i czarnuszką
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • marchew - 0.5 kilogramów
  • biała część pora - 1 sztuka
  • cebula biała - 1 sztuka
  • woda - 1.5 litrów
  • curry mielone - 1 łyżeczka
  • czarnuszka - 1 łyżeczka
  • jogurt naturalny mały - 1 opakowanie
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. W niedużym garnku zagotować 1 litr wody, wrzucić na wrzątek obrane i pokrojone na mniejsze kawałki marchewki oraz por i cebulę. Gotować ok. 20 minut.
  2. W 0,5 litra gorącej wody rozpuścić Bulion na włoszczyźnie Knorr. Dolać do gotujących się warzyw. Dodać curry.
  3. Zmiksować blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji stopniowo dodając jogurt.
  4. Zupę podawać w małych miseczkach, posypaną ziarnami czarnuszki.