Kurczak z chorizo
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pętko kiełbasy chorizo - 1 sztuka
  • pierś z kurczaka - 4 sztuki
  • Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr - 0.5 opakowań
  • oliwa - 5 łyżek
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków

Sposób przygotowania:

  1. Mięso oczyść z błon i tłuszczu. Następnie tłuczkiem lekko rozbij na grubość około 2 cm.
  2. Cienkim nożem zrób wzdłuż mięsa nacięcie tak, aby powstała kieszonka.
  3. Przyprawę z opakowania Knorr połącz z oliwą. Następnie natrzyj dokładnie mięso w środku oraz na zewnątrz.
  4. Kiełbasę pokrój w cienkie plastry i połącz z posiekaną natką pietruszki. Napełnij farszem kieszonki.
  5. Umieść kurczaki w torebkach dołączonych do opakowania Fix Knorr.
  6. Zamknij szczelnie torebki i smaż na patelni teflonowej przez 8-10 minut z każdej strony. Podawaj np. z pieczonymi ziemniakami.