Lasagne ze szparagami
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron lasagne - płaty - 9 sztuk
  • Fix Lasagne Knorr - 1 opakowanie
  • puszka pomidorów - 400 gramów
  • mięso mielone - 300 gramów
  • szparagi zielone - 300 gramów
  • ser mozzarella (starty) - 200 gramów
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie i odcedź. Szparagi oczyść i odetnij zdrewniałe końcówki. Pozostaw w całości.
  2. Mięso usmaż na rozgrzanej oliwie, smaż do momentu gdy będzie rumiane.
  3. Dodaj pomidory oraz żeby sos nabrał ziołowego smaku i idealnej konsystencji Fix Knorr. Sos gotuj na wolnym ogniu 8 minut.
  4. Naczynie żaroodporne posmaruj przygotowanym sosem i ułóż pierwszą warstwę makaronu - 3 płaty. Ponownie wyłóż część sosu, ułóż kilka szparagów i posyp częścią sera.
  5. Czynność tę powtórz do wykończenia składników. Wierzch zapiekanki posmaruj sosem, ułóż szparagi i posyp serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 175°C piekarnika i zapiekaj przez 25 minut.