Leczo węgierskie
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kiełbasa - 1 sztuka
  • cebula - 2 sztuki
  • Fix Leczo Knorr - 1 opakowanie
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • papryka zielona - 1 sztuka
  • papryka żółta - 1 sztuka
  • pomidory z puszki - 1 opakowanie
  • Papryka ostra z Hiszpanii Knorr - 1 łyżeczka
  • Papryka słodka z Hiszpanii Knorr - 1 łyżeczka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • olej - 5 łyżek
  • woda - 1 szklanka

Sposób przygotowania:

  1. Kiełbasę pokrój w plastry, a pozostałe składniki w kostkę.
  2. W szerokim rondlu podsmaż kiełbasę, cebulę i paprykę. Po chwili smażenia dodaj posiekany czosnek i paprykę mieloną.
  3. Pomidory z puszki posiekaj i dodaj do warzyw. Całość duś około 5 minut.
  4. Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i wlej do rondla. Całość dokładnie wymieszaj i duś kolejne 5 minut. Węgierskie leczo podawaj z ryżem lub ziemniakami.