Makaron po chińsku
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka podwójna - 1 sztuka
  • Rosół wołowy Knorr - 1 sztuka
  • oliwa - 1 sztuka
  • sos sojowy - 1 sztuka
  • mrożonka mieszanka warzyw do dań chińskich - 1 sztuka
  • grzyby Mun - 2 szklanki
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
  • olej sezamowy - 1 łyżka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Makaron oraz grzyby namocz w ciepłej wodzie w dwóch oddzielnych naczyniach.
  2. Przygotuj marynatę z kostki bulionowej, oliwy i sosu sojowego. Kostkę rozetrzyj palcami i połącz z pozostałymi składnikami.
  3. Kurczaka pokrój w kostkę, a następnie włóż go do naczynia z marynatą. Odstaw do lodówki na godzinę.
  4. Zamarynowanego kurczaka obsmaż krótko na bardzo mocno rozgrzanej patelni. Po chwili dodaj mieszankę warzywną.
  5. Gdy warzywa będą już gotowe dodaj pocięte w paski grzyby.
  6. Teraz dodaj do mięsa makaron, olej sezamowy, starty czosnek i imbir. Całość dokładnie wymieszaj i natychmiast podawaj posypane posiekaną dymką.