Mięsne ragout pomidorowe z makaronem
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • marchewka - 2 sztuki
  • wytrawne czerwone wino - 1 szklanka
  • chilli - 0.5 łyżeczek
  • słodka papryka - 0.5 łyżeczek
  • pieprz - 3 szczypty
  • sól - 2 szczypty
  • makaron spaghetti - 1 opakowanie
  • cebula - 1 sztuka
  • Sos do Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę posiekać, marchew obraź pokroić w małą kostkę. Podsmażyć na oleju. Mięso dodać do warzyw, podsmażyć, dodać szklankę wina i sos ze słoika, dusić ok. pół godziny.
  2. Doprawić do smaku. Podawać z makaronem ugotowanym al dente.