Milky Way
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 30 minut
  • 180 °C

Składniki:

    ciasto
  • jajko - 6 sztuk
  • cukier - 1 szklanka
  • mąka pszenna - 1 szklanka
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • kakao - 2 łyżki
  • ocet - 1 łyżka
  • sól - 1 szczypta
  • skrobia ziemniaczana - 1 łyżka
  • krem
  • mleko - 0.5 szklanek
  • cukier - 0.75 szklanek
  • Kostka do pieczenia Kasia - 50 gramów
  • Kostka do pieczenia Kasia Ekstra Maślany Smak - 200 gramów
  • cukier waniliowy - 2 opakowania
  • mleko w proszku - 2 szklanki
  • polewa
  • mleczna czekolada - 150 gramów
  • mleko - 5 łyżek

Sposób przygotowania:

  1. Przepis na ciasto biszkoptowe: Jajka ubić z cukrem. Dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia, łyżkę octu, szczyptę soli oraz kakao i skrobię ziemniaczaną przesypane przez sitko. Delikatnie wymieszać.
  2. Ciasto wlać do wysmarowanej Kasią prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni C.
  3. Ostudzić i podzielić na 2 części.
  4. Przepis na masę mleczną: Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić.
  5. Miękką Kasię i Kasię Extra Maślany Smak utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ostudzone mleko z cukrem i mleko w proszku.
  6. Przełożyć biszkopt kremem.
  7. Przepis na polewę: Czekoladę rozpuścić z mlekiem na małym ogniu i polać wierzch ciasta. Schłodzić w lodówce.