Miłosne krewetki

Składniki:

  • krewetki jumbo - 500 gramów
  • mleko kokosowe - 1 opakowanie
  • czerwona pasta curry - 2 łyżeczki
  • sos rybny - 2 łyżki
  • cebula dymka - 1 pęczek
  • bazylia (może być suszona) - 0.5 łyżeczek
  • cukier brązowy - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. W woku podgrzej 0,5 puszki mleka kokosowego, dodaj 2 łyżeczki czerwonej pasty curry i starannie wymieszaj.
  2. Dolej pozostałą część mleka kokosowego i dosyp cukier. Całość doprowadź do wrzenia. Gotuj 5 minut.
  3. Wrzuć krewetki, gdy po 2 minutach będą gotowe, dodaj sos rybny i bazylię, dobrze wymieszaj.
  4. Gotowe danie posyp posiekaną drobno dymką.