Mini kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorem
  • 20 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • jajka - 3 sztuki
  • Majonez Hellmann's Oryginalny - 2 łyżki
  • szczypior - 0.5 pęczków
  • Rama Classic - 1 łyżka
  • bagietka - 0.5 sztuk
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • rzeżucha do dekoracji - 8 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, następnie wystudź, obierz i drobno posiekaj.
  2. W miseczce połącz jajka, majonez, pieprz oraz drobno pokrojony szczypior. Wszystko razem dokładnie wymieszaj na gładką pastę.
  3. Bagietkę pokrój na małe kromki i opiecz chwilę na rozgrzanej suchej patelni.
  4. Następnie każdą z kromek posmaruj cienko margaryną i przygotowaną pastą jajeczną. Wierzch kanapek udekoruj rzeżuchą i natychmiast podawaj.