Miodowe ciasteczka
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 10 minut
  • 180 °C

Składniki:

    ciasto
  • mąka - 2 szklanki
  • cukier puder - 0.5 szklanek
  • miód - 2 łyżki
  • jajko - 1 sztuka
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.2 opakowań
  • cynamon - 1 łyżeczka
  • soda oczyszczona - 1 łyżeczka
  • śmietana 30% - 0.33 szklanek
  • białko - 1 sztuka
  • cukier cynamonowy - 1 opakowanie
  • dodatki
  • mąka do podsypania - 1 unit

Sposób przygotowania:

  1. Kasię i miód rozpuść w rondelku. Dodaj sodę i śmietankę.
  2. Mąkę wsyp do miski i wymieszaj z cukrem pudrem i cynamonem.
  3. Do mąki wlej rozpuszczoną z miodem Kasię i jajko. Wszystko wymieszaj mikserem.
  4. Ciasto przełóż na podsypany mąką stół i szybko zagnieć elastyczne ciasto.
  5. Ciasto rozwałkuj na grubość 4 mm. i wycinaj foremkami ciasteczka.
  6. Ciasteczka przełóż na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, posmaruj białkiem i posyp cukrem cynamonowym. Ciasteczka piecz około 10 minut w 180 st.C