Naleśniki faszerowane mięsem
  • 45 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • Fix Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • ciasto
  • jajka - 2 sztuki
  • mleko - 1 szklanka
  • mąka - 1 szklanka
  • sól do ciasta - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • farsz
  • mięso mielone - 200 gramów
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • kukurydza konserwowa - 6 łyżek
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosnku
  • olej - 3 łyżki
  • śmietana 18% - 4 łyżki
  • woda - 1 szklanka

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj ciasto naleśnikowe z jajek, mleka, mąki i soli. Następnie usmaż naleśniki.
  2. Drobno pokrój cebulę oraz czosnek, po czym usmaż razem z mięsem.
  3. Paprykę pokrój i dodaj do farszu wraz ze szklanką wody i Fixem Spaghetti Bolognese Knorr. Całość wymieszaj i gotuj przez chwilę.
  4. Pod koniec dodaj kukurydzę. Następnie napełnij naleśniki gotowym farszem. Podawaj je złożone, z dodatkiem łyżki śmietany. Dopraw do smaku, jeśli zachodzi taka potrzeba.