Naleśniki meksykańskie z kurczakiem

Składniki:

  • mąka - 0.5 szklanek
  • mleko - 0.75 litrów
  • jajko - 1 sztuka
  • filet kurczaka - 2 sztuki
  • fasola czerwona - 1 opakowanie
  • Fix Chili con carne Knorr - 1 opakowanie
  • papryka mielona - 0.75 łyżek
  • curry - 1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • pieprz ziołowy - 2 szczypty
  • olej - 3 łyżki
  • sól - 1 szczypta
  • żółty ser - 60 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Wymieszaj mąkę, mleko, jako, odrobinę soli, pieprzu i łyżeczkę proszku do pieczenia. Możesz użyć do tego miksera.
  2. Filety pokrój na paseczki, dopraw papryką i curry. Usmaż na rozgrzanym tłuszczu.
  3. Dodaj fasolkę i dokładnie wymieszaj.
  4. Następnie usmaż naleśniki.
  5. Dodaj fix knorra przygotowany zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Całość duś na małym ogniu przez 15 minut.
  6. Farsz nałóż do środka naleśnika i złóż, posyp startym serem (cheddar lub inny żółty ser), zapiekaj chwilę aż ser się roztopi. Natychmiast podawaj .