Naleśniki z kurczakiem po meksykańsku
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone z kurczaka - 300 gramów
  • fasola czerwona - 1 opakowanie
  • kukurydza z puszki - 1 opakowanie
  • pomidory pelati w puszce - 1 opakowanie
  • papryka chilli - 1 sztuka
  • Oregano z Turcji Knorr - 1 łyżeczka
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • ser żółty do zapieczenia
  • ciasto na naleśniki
  • mąka - 250 gramów
  • mleko - 500 mililitrów
  • jajko - 2 sztuki
  • woda gazowana - 50 mililitrów
  • olej - 1 łyżeczka
  • sól - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Paprykę chili pokrój w drobne paski bez pestek, kukurydzę i fasolę odsącz.
  2. Składniki na naleśniki połącz za pomocą miksera i smaż naleśniki na złocisty kolor z obu stron.
  3. Na patelni podsmaż mięso, dodaj kukurydzę, fasolę, papryczkę chili i, smaż 5 min i dodaj rozdrobnione pomidorki pelati, dopraw solą i pieprzem. Gotuj na małym ogniu 15 min.
  4. Na naleśnikach rozsmaruj sos meksykański i złóż naleśniki na trójkąty. Podawaj zapieczone z serem.