Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • Fix Spaghetti Napoli Knorr - 1 opakowanie
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
  • ciasto naleśnikowe
  • jajko - 1 sztuka
  • mleko - 200 mililitrów
  • mąka pszenna - 100 gramów
  • farsz
  • szpinak (świeży lub mrożony) - 300 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • starty ser typu Gouda - 200 gramów
  • biały tłusty ser - 200 gramów
  • olej - 5 łyżek
  • starty ser żółty - 2 łyżki
  • starty parmezan - 200 gramów
  • śmietana 22% - 100 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj ciasto naleśnikowe z mleka, mąki i jajka, następnie usmaż z niego cienkie naleśniki.
  2. Cebulę pokrój w kostkę, przesmaż ją na oleju. Dodaj szpinak i smaż jeszcze przez chwilę, po czym odstaw do ostudzenia.
  3. Wymieszaj w misce sery za pomocą widelca, dodaj do nich podsmażony szpinak i wkrusz do masy przyprawę w mini kostkach Knorr.
  4. Posmaruj naleśniki powstałym farszem i zwiń w rulony.
  5. Następnie ułóż je w żaroodpornym naczyniu, zalej Fixem Spaghetti Napoli Knorr (przygotowanym według przepisu na opakowaniu), polej śmietaną i posyp startym serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez około 20 minut, po czym podawaj.