Nuggetsy z sosem meksykańskim
  • 15 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • piersi z kurczaka - 400 gramów
  • Fix Nuggetsy z sosem meksykańskim Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 3 łyżki
  • mleko - 100 mililitrów
  • tłuszcz do smażenia - 100 gramów
  • Ketchup Hellmann's Łagodny - 60 gramów
  • Majonez Hellmann's Babuni - 80 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Piersi z kurczaka pokrój w paseczki dowolnej długości. Kurczaka umieść w miseczce z mlekiem, a następnie przełóż do miseczki z panierką.
  2. Panierowane kawałki usmaż w rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
  3. Zawartość drugiej części saszetki pomieszaj z 3 łyżkami wody, ketchupem i majonezem. Podawaj z usmażonymi nuggetsami.