Orientalne kiełki
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • grzyby Mun - 1100 gramów
  • kiełki fasoli mung - 35 gramów
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
  • świeży imbir - 0.5 łyżeczek
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • łodyga selera naciowego - 1 sztuka
  • sos sojowy - 2 łyżeczki
  • sos ostrygowy - 1 łyżeczka
  • olej roślinny - 3 łyżeczki

Sposób przygotowania:

  1. Grzyby ugotuj w wodzie do miękkości. Następnie odcedź i po ochłodzeniu pokrój w większe paski.
  2. Rozgrzej olej w woku. Dodaj do niego czosnek pokrojony w plastry, cebulę pokrojoną w talarki i seler skrojony w słupki i smaż wszystko przez 1 minutę mieszając.
  3. Dopraw potrawę Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, dodaj grzyby i kiełki, a następnie duś potrawę przez następną minutę.
  4. Dodaj imbir pokrojony w drobną kostkę, sos sojowy i ostrygowy. Dobrze wymieszaj. Podawaj na ciepło z ryżem.