OWOCOWY MIX EKSPRESOWY
  • 0 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • bez pieczenia °C

Składniki:

    dodatki
  • brzoskwinia - 4 sztuki
  • wiśnie drylowane - 150 mililitrów
  • galaretka owocowa - 2 opakowania
  • masa
  • mleko skondensowane - 250 mililitrów
  • bita śmietana - 200 mililitrów
  • spód
  • kruche ciasteczka - 20 dekagramów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 15 dekagramów
  • cukier trzcinowy - 50 gramów
  • mielone orzechy laskowe - 2 łyżki
  • dekoracja
  • jeżyny - 10 dekagramów
  • listki mięty do dekoracji - 1 unit

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj oddzielnie 2 różne galaretki, wiśniową ze szklanką wody, a brzoskwiniową z 1/2 szklanką wody.
  2. Zmiksuj pokruszone ciasteczka z cukrem brązowym i mielonymi orzechami, dodaj Kasię i wygnieć ciasto rękami. Wyłóż nim spód formy.
  3. Wypestkuj brzoskwinie i pokrój je w kostką. Ubij mleko kondensowane dodając pod koniec ubijania galaretkę brzoskwiniową, po czym dodaj brzoskwinie.
  4. Delikatnie wymieszaj piankę i wyłóż na masę orzechową.
  5. Do tężejącej galaretki wiśniowej dodaj wydrylowane wiśnie i wylej na piankę. Wstaw do schłodzenia.
  6. Przed podaniem udekoruj bitą śmietaną, owocami i listkami mięty.