Papryka w cieście
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • papryka zielona - 1 sztuka
  • Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • piwo - 100 mililitrów
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia - 1 szczypta
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Oczyszczone papryki pokrój w paski, posyp majerankiem.
  2. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i piwem na gładką masę.
  3. Rozgrzej tłuszcz do smażenia (może to być olej). Paski papryki zanurzaj w cieście i od razu wkładaj do gorącego tłuszczu. Uważaj, aby papryki nie popękały.
  4. Gdy papryki zbrązowieją, osącz je z tłuszczu układając na papierowym ręczniku.
  5. Oddzielnie przygotuj sos mieszając zawartość opakowania Fix Kurczak słodko – kwaśny Knorr z wodą. Całość zagotuj. Gotową paprykę podawaj z sosem w oddzielnym naczyniu.