Paszteciki z karkówką
  • 60 minut
  • 6 osób
  • Średnie

Składniki:

  • karkówka - 0.5 kilogramów
  • Przyprawa do karkówki Knorr - 1 łyżka
  • cebula - 1 sztuka
  • smalec - 1 łyżka
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • jajko do posmarowania - 1 sztuka
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżka
  • Papryka ostra z Hiszpanii Knorr - 1 łyżka
  • Kminek z Polski Knorr - 0.5 łyżek
  • mąka - 2 szklanki
  • żółtka - 3 sztuki
  • sól - 1 szczypta
  • margaryna - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Mąkę zagnieć z masłem, żółtkami oraz solą.
  2. Mięso pokrój w kosteczkę. Cebulę oraz czosnek posiekaj.
  3. Cebulę i czosnek zeszklij na smalcu. Dodaj mięso i smaż 5 minut. Dopraw Przyprawą do karkówki Knorr i majerankiem.
  4. Ciasto rozwałkuj i powycinaj krążki.
  5. Na połowę nałóż farsz, a drugą połową przykryj, zlep brzegi.
  6. Ułóż na blaszce przykrytej pergaminem
  7. Posmaruj rozkłóconym jajkiem, posyp kminkiem i papryką, piecz około ½ godziny w temperaturze 200 stopni.