Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ciasto francuskie - 1 opakowanie
  • Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr - 1 łyżeczka
  • mielone mięso z indyka - 400 gramów
  • por - 1 sztuka
  • papryczka chili - 1 sztuka
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • Curry Knorr - 1 łyżeczka
  • Papryka słodka z Hiszpanii Knorr - 0.5 łyżeczek
  • jajko - 3 sztuki
  • bułka tarta - 0.5 szklanek
  • ziarna sezamu - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek podsmaż posiekanego pora i papryczkę chili.
  2. Mięso przełóż do miski, dodaj dwa jaja, bułkę tartą, curry, paprykę, podsmażone wcześniej składniki i przyprawę Knorr. Dokładnie połącz wszystkie składniki.
  3. Rozmrożone ciasto francuskie przekrój wzdłuż na dwa paski i posmaruj pozostałym, roztrzepanym jajkiem.
  4. Na dłuższym boku paska rozłóż farsz, zawiń ciasno ciasto. Otrzymaną roladkę pokrój na kawałki o długości około 4 cm.
  5. Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem i ułóż paszteciki. Następnie posmaruj je jajkiem i posyp ziarnami sezamu. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 °C przez 15-20 minut.