Placki kartoflane z boczkiem i pietruszką
  • 30 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • jajko - 1 sztuka
  • Natka pietruszki - 1/3 pęczka - 1 pęczek
  • boczek parzony - 5 plastrów
  • olej - 1 szklanka
  • Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Do miski wlewamy 2,5 szklanki zimnej wody, dodajemy 1 jajko, wsypujemy całe opakowanie fixu Knorr placki ziemniaczane, dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki i zostawiamy na 10 minut.
  2. Boczek kroimy w drobną kostkę, a pietruszke siekamy i wsypujemy do mieszanki na placki, dokładnie mieszamy.
  3. Smażymy placki na złoto na gorącym oleju, wykładamy na talerz, można je podać z sosem pieczarkowym. Z opakowania wyszło 15 sztuk placków.