Polędwiczki smażone na wodzie, z sosem borowikowym
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • polędwiczka wieprzowa - 1 sztuka
  • oliwa - 1 łyżeczka
  • Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr - 0.5 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Polędwiczkę umyj, osusz i oprósz solą. Na patelnię wlej oliwę i 2 łyżki wody, rozgrzej i dołóż mięso.
  2. Smaż pod przykryciem aż woda całkowicie wyparuje i na patelni powstanie delikatna brązowa przypieczona warstwa. Dolej znowu około 2 łyżek wody i poczekaj aż wszystko co przypieczone na patelni rozpuści się. Obróć mięso na drugą stronę – w ten sposób jego powierzchnia będzie otoczona warstwą rozpuszczonego przypieczonego. Poczekaj aż znowu woda wyparuje i powtórz wszystkie czynności. Całe smażenie powinno trwać 20-25 minut.
  3. Sos borowikowy przygotuj wg przepisu. Polej nim pokrojone na plastry mięso.