Polędwiczki wieprzowe duszone w sosie musztardowym z pieczarkami
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • polędwiczka wieprzowa - 2 sztuki
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny
  • pieczarki - 200 gramów
  • Przyprawa do mięs Knorr - 1 łyżka
  • Menu ze smakiem Sos do pieczeni z grzybami Knorr - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • musztarda - 3 łyżki
  • mąka pszenna - 50 gramów
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 2 sztuki
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 2 ziarna

Sposób przygotowania:

  1. Oczyszczone z żył i przerostów polędwiczki oprósz Przyprawą do mięs Knorr i mąką.
  2. Obsmaż je ze wszystkich stron na rozgrzanej Ramie w głębokiej patelni. Smażąc mięso na Ramie nadasz mu maślanego aromatu i jednocześnie zachowasz czystość, bo rama nie pryska podczas smażenia.
  3. Do smażonego mięsa dodaj pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojone w plastry pieczarki. Wszystko razem smaż dłuższą chwilę. Całość zalej szklanką wody, dodaj przyprawy, Sos do pieczeni z grzybami Knorr, ziele angielskie, liść laurowy i musztardę. Polędwiczki duś pod przykryciem około 20 minut.
  4. Po tym czasie mięso wyjmij z sosu i pokrój pod kątem w plastry. Podawaj na pure ziemniaczanym.