Potrawka w szwajcarkim stylu
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso, np. cielęcina lub pierś z kurczaka - 250 gramów
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżeczka
  • cukinia - 0.5 sztuk
  • pieczarki - 10 sztuk
  • cebula - 1 sztuka
  • pomidorki cherry kilka sztuk
  • śmietana - 250 mililitrów
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • olej - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Mięso oraz cebulę pokrój w paski. Pieczarki w plastry, cukinię w półplastry a pomidorki na połówki.
  2. Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, dodaj cebulę, pieczarki oraz cukinię. Całość zalej śmietaną i zagotuj.
  3. Potrawkę gotuj na wolnym 5 minut. Pod koniec dopraw Delikatem Knorr oraz pieprzem i dodaj pokrojone pomidorki. Gotowe danie wyłóż na talerze i udekoruj listkami bazylii.