Potrawka z kurczaka w sosie pieczarkowym
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • porcje kurczaka z rosołu - 4 sztuki
  • Sos pieczarkowy Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 200 mililitrów
  • marchewka z rosołu - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • śmietana 36% - 100 mililitrów
  • białe wino - 100 mililitrów
  • Tymianek z Polski Knorr - 1 łyżka
  • oliwa - 2 łyżki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę pokrój w piórka i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Wlej wino i zredukuj jego objętość o połowę.
  2. Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 200 ml wody oraz śmietaną i zagotuj w szerokim rondlu.
  3. Marchewki z rosołu pokrój w plastry i wraz z kawałkami mięsa przełóż do rondla z sosem.
  4. Do sosu dodaj tymianek. Całość gotuj 5 minut na wolnym ogniu. Gotowe danie podawaj z ziemniaczanym purée lub ryżem.