Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • miks 4 rodzajów sałat - 1 opakowanie
  • ogórek długi - 1 sztuka
  • rzodkiewka - 1 pęczek
  • papryka zielona - 1 sztuka
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • woda - 2 łyżki
  • feta - 1 opakowanie
  • Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Ogórek obrać, przekroić wzdłuż na pół i pokroić w plasterki. Rzodkiewki pokroić na ćwiartki, paprykę w paseczki. Wymieszać.
  2. Fetę pokroić w kostkę i ułożyć na wierzchu sałatki.
  3. Przygotować sos. Wymieszać 1/2 sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego Knorr z 2 łyżkami oliwy i 2 łyżkami wody. Powstałym sosem polać sałatkę. Odstawić na 15 minut do lodówki. Podawać z białym półwytrawnym winem.