Zapiekanka ziemniaczana z warzywami

Składniki:

  • ziemniaki - 7 sztuk
  • mąka pełnoziarnista - 3 łyżki
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • cukinia - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • papryka zielona - 1 sztuka
  • bakłażan - 1 sztuka
  • musztarda sarepska - 1 łyżeczka
  • pieprz ziołowy - 1 szczypta
  • cząber - 1 szczypta
  • jajka - 3 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki gotujemy bez skórki. Gotowe blendujemy. Do puree dodajemy przesiana mąkę, sól i proszek. Mieszamy aby nie było gródek. Wkładamy na formę (masa może być lekko lejąca ale to nie szkodzi) wyłożoną folią i lekko natłuszczoną. Pieczemy ok 30 minut.
  2. Warzywa kroimy w dowolny sposób. Mieszamy z ketchupem, cząbrem i musztardą. Zostawiamy na kilka minut
  3. Na gotowy spód wykładamy warzywa. Rozbijamy jajka. Pieczemy w takiej formie ok 30 minut. Smacznego! :)