Rosti z mięsem mielonym
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone mieszane - 500 gramów
  • Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr - 1 opakowanie
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • cukinia - 1 sztuka
  • ziemniaki - 6 sztuk
  • oliwa - 30 mililitrów
  • margaryna - 2 łyżeczki
  • sól - 1 szczypta
  • woda - 1 szklanka

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki ugotuj na półtwardo i wystudź. Następnie zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  2. Cebulę, paprykę oraz cukinię pokrój w niedużą kostkę. Następnie przesmaż na rozgrzanej oliwie. Przełóż do miseczki.
  3. Na tej samej (rozgrzanej) patelni przesmaż mięso, dodaj warzywa oraz zawartość opakowania Knorr. Całość zalej szklanką wody i wymieszaj. Gotuj 10 minut na małym ogniu.
  4. Gotowy, gęsty sos przełóż do żaroodpornego naczynia. Wierzch pokryj startymi ziemniakami i kawałkami schłodzonej margaryny.
  5. Tak przygotowaną zapiekankę wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj z sałatami.