Ryba marynowana w maślance w stylu południowoamerykańskim
  • 40 minut
  • 5 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • filet z białej ryby - 800 gramów
  • Przyprawa Cajun Knorr - 1 opakowanie
  • mąka kukurydziana - 2 szklanki
  • olej roślinny do smażenia - 100 mililitrów
  • maślanka - 1.5 szklanek
  • sól - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Na żeliwnej patelni rozgrzej olej.
  2. Do płytkiej miski wlej maślankę. W drugiej płytkiej misce wymieszaj przyprawę Cajun Knorr z mąką kukurydzianą.
  3. Każdy z filetów zanurz najpierw w maślance, a następnie opanieruj w mące. Mąkę dociśnij dłonią, aby lepiej trzymała się ryby. Smaż na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor ok. 8 minut.