Ryż meksykański

Składniki:

  • Rosół z kury Knorr - 350 mililitrów
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • olej
  • pomidor - 1 sztuka
  • pieprz
  • sól
  • zielona papryka - 1 sztuka
  • kolendra
  • kumin
  • papryczka jalapeno - 1 sztuka
  • długoziarnisty biały ryż - 1 szklanka

Sposób przygotowania:

  1. Cebule i paprykę posikaj
  2. Czosnek przekrój na pół. Pomidory i jalapeno pokrój w kostkę.
  3. Ryż podsmaż na oleju, a następnie wlej rosół Knorr i doprowadź do wrzenia.
  4. Wymieszaj cebulę, paprykę, jalapeno i pokrojone w kostkę pomidory.
  5. Wrzuć cebulę, sól, pieprz, kumin, kolendrę i czosnek. Gotuj pod przykryciem około 20 minut.