Ryż z warzywami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ryż basmati - 400 gramów
  • Fix Smażony ryż po chińsku Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 1 sztuka
  • marchew - 1 sztuka
  • woda - 1 szklanka
  • mrożony groszek - 0.5 szklanek
  • ciecierzyca - 1 opakowanie
  • świeża kolendra - 0.5 pęczków
  • Curry Knorr - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Ryż ugotuj w wodzie tak, aby był sypki. Następnie odcedź go.
  2. Marchewkę, cebulę i czosnek pokrój w kostkę.
  3. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż marchewkę, cebulę, czosnek oraz zielony groszek.
  4. Po chwili dodaj ryż i odcedzoną ciecierzycę z puszki.
  5. Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i curry.
  6. Wlej sos na patelnię. Całość intensywnie smaż, aż większość płynu wyparuje. Podawaj ze świeżo posiekaną kolendrą.