Sałatka z parówkami
  • 15 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kukurydza konserwowa - 1 opakowanie
  • groszek zielony - 1 opakowanie
  • brzoskwinie - 1 opakowanie
  • ogórki konserwowe - 4 gramy
  • parówki - 3 sztuki
  • cebula - 1/2 szt. - 1 sztuka
  • majonez - 2 łyżki
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Kukurydzę i groszek wsypać do miseczki. Brzoskwinie pokroić w miarę drobną kostkę i także dodać do miseczki.
  2. Ugotować parówki na wodzie, w międzyczasie pokroić w drobną kostkę ogórki i połowę cebulki.
  3. Wyjąc parówki z wody pokroić w krążki. Dodać do miski z pokrojonymi w kostkę ogórkami i cebulką. Dodać 2 łyżki majonezu.Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Włożyć do lodówki na około 3 godzinki żeby wszystkie składniki się ze sobą przegryzły.