Sałatka czosnkowo-porowa

Składniki:

  • długi ogórek - 1.5 sztuk
  • papryka czerwona - 2 sztuki
  • cebula czerwona - 0.5 sztuk
  • por - 0.5 sztuk
  • mozzarella - 2 sztuki
  • serek wiejski - 1 sztuka
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
  • czosnek marynowany - 1.5 łyżek
  • oliwa z oliwek - 1.5 łyżek
  • ostra papryka w proszku - 3 szczypty

Sposób przygotowania:

  1. Papryki, ogórki i cebulę umyć i pokroić w kostkę.
  2. Por umyć i pokroić w paski.
  3. Sos czosnkowy wymieszać z oliwą a następnie dodać do serka wiejskiego i wymieszać.
  4. Mozzarellę i czosnek pokroić i wszystko razem wrzucić do miski i wymieszać.
  5. Przyprawić ostrą papryką w proszku.