Sałatka francuska z wędzonym łososiem
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • wędzony łosoś - 15 dekagramów
  • Sos sałatkowy francuski Knorr - 1 opakowanie
  • główka sałaty - 0.5 sztuk
  • rukola - 50 dekagramów
  • pomarańcza - 0.5 sztuk
  • kapary - 6 sztuk
  • cytryna - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Sałatę umyj i porwij na kawałki.
  2. Wędzonego łososia pokrój w dużą kostkę.
  3. Obierz pomarańczę ze skórki, usuń białą błonkę, następnie pokrój w dużą kostkę.
  4. Wymieszaj pokrojone składniki, dodaj do nich kapary i rukolę. Całość skrop sokiem z cytryny.
  5. Przygotuj Sos sałatkowy francuski Knorr według przepisu na opakowaniu i polej nim sałatkę.