Sałatka makaronowa “na wynos”
  • 20 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Makaron z czerwonej soczewicy - 150 gramów
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • jogurt - 80 mililitrów
  • Sos sałatkowy do mizerii Knorr - 1 opakowanie
  • pomidorki koktajlowe pomarańczowe - 150 gramów
  • ogórek - 0.5 sztuk
  • puszka kukurydzy - 1 sztuka
  • Mini mozarella - 125 gramów
  • limonka - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj makaron zgodnie z wskazówkami na opakowaniu.
  2. Umyj warzywa. Pokrój w kostkę paprykę oraz ogórka. Pomidorki przekrój na pół. Odcedź kukurydzę z puszki oraz mozzarellę z serwatki.
  3. Wyciśnij sok z limonki. Połącz go z jogurtem oraz sosem sałatkowym Knorr w dużej misce.
  4. Dodaj makaron, ogórka, paprykę, kukurydzę i wymieszaj sałatkę.
  5. Przełóż do słoików. Na wierzchu połóż kulki mozzarelli oraz pomidorki. Jeśli zakręcisz słoik możesz sałatkę wziąć ze sobą.