Sałatka meksykańska z kurczakiem
  • 45 minut
  • 5 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 1 sztuka
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 1 łyżeczka
  • ryż - 200 gramów
  • Sos sałatkowy francuski Knorr - 2 opakowania
  • Ketchup Hellmann's Łagodny - 1 łyżka
  • fasola w puszce (mała) - 1 sztuka
  • kukurydza w puszce (mała) - 1 sztuka
  • oliwa z oliwek - 6 łyżek
  • Chili z Indii Knorr - 1 szczypta
  • kolendra - 1 pęczek
  • woda - 6 łyżek

Sposób przygotowania:

  1. Pierś z kurczaka opłucz i osusz. Następnie posyp Przyprawą do kurczaka Knorr, zawiń w folię aluminiową i upiecz w temperaturze 170 stopni przez 15 minut. Po wystudzeniu pokrój w kostkę 1x1 centymetr.
  2. Ryż ugotuj w osolonej wodzie i wystudź.
  3. Sosy Knorr połącz z 6 łyżkami wody, ketchupem, chilli, pokrojoną kolendrą i oliwą – wymieszaj.
  4. W misce wymieszaj ryż z warzywną mieszanką, dodaj pokrojoną pierś oraz sos i wymieszaj wszystko razem – gotową sałatkę przełóż do salaterki i udekoruj listkami kolendry.